Nieuws 10 Jaar Blazen in de Beurs van Berlage

Op zondagmiddag 2 april a.s. viert de Beurs van Berlage het tienjarig bestaan van de concertserie Blazen in de Beurs met een jubileumconcert. Blazen in de Beurs is een landelijk bekende serie voor harmonieorkesten, fanfareorkesten en brassbands. Tijdens deze speciale gelegenheid spelen er twee toporkesten schitterende symfonische blaasmuziek, maar wordt ook op feestelijke wijze teruggekeken op tien seizoenen Blazen in de Beurs.

 

De initiatiefnemer van de serie, Ton van de Kieft, is erg blij met het succes van de afgelopen 10 jaar: “Als dirigent van amateurorkesten in Noord-Holland miste ik een volwaardig concertpodium voor ons genre. De Beurs van Berlage besloot dit te ondersteunen en stelde de Effectenbeurszaal met zijn geweldige akoestiek voor een aantal concerten per seizoen beschikbaar. Blazen in de Beurs groeide uit tot een podium voor symfonische blaasmuziek, uitgevoerd door de beste amateurorkesten, professionele blazersensembles en de militaire beroepsorkesten. En nu, op 2 april, vieren wij alweer het 10 jarig bestaan! Mijn opvolger, Twan Dubbers, heeft twee geweldige orkesten weten te strikken voor dit speciale moment, dus dat belooft een mooie middag te worden”.

Programmeur Twan Dubbers: “Ik ben bijzonder vereerd met de medewerking van de Koninklijke Harmonie van Thorn aan dit concert met schitterende symfonische muziek van Satie (Parade), Dukas (De Tovenaarsleerling) en Mahler (Finale uit Eerste Symfonie ‘Der Titan’). Bij voorbaat een memorabel concert omdat het een van de laatste concerten is onder leiding van chef-dirigent Norbert Nozy die binnenkort de leiding over zal dragen aan de minstens zo illustere orkestleider Jan Cober. Na de pauze is het podium voor het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest, dat als toonaangevend orkest uit Noord-Holland (IJmuiden) bijna als ons ‘huisorkest’ kan worden gezien. Dirigent Arnold Span stelt speciaal voor dit jubileum een programma samen onder de titel ‘Once Upon a Time in Amsterdam’, muzikale beelden uit heden en verleden, met medewerking van twee geweldige solisten, Hermine Deurloo (mondharmonica) en Gertie Bruin (accordeon)”.

Gastheer van het concert is Ab Nieuwdorp, presentator van programma ‘De Klassieken’, iedere werkdag te beluisteren van 9 – 12 op NPO Radio 4.

De voorverkoop voor deze jubileumeditie van Blazen in de Beurs loopt via Ticketmaster/10jaarblazenindebeurs. Kaarten kosten € 17,50 (incl. pauzedrankje) en zijn ook aan de kassa verkrijgbaar op 2 april. De Effectenbeurszaal bereikt u via de hoofdingang van de Beurs van Berlage, Damrak 243. Aanvang concert 14:15 uur (zaal open 13.45 uur), einde ca. 16.30.

Gerelateerde onderwerpen: Blazen in de Beurs, Beurs van Berlage,

0 reacties
Om een reactie kunnen geven moet u geregistreerd zijn.
Klik hier om gratis te registreren.