Nieuws Brassband Apollo Grou en Harmen Vanhoorne

Brassband Apollo opent haar 125e jubileum jaar met een bijzonder nieuwjaarsconcert in de Sint Piter Kerk in Grou. Brassband Apollo treedt op samen met de Belgische cornet solist Harmen Vanhoorne.

Op 7 november 2017 bestaat Apollo 125 jaar, het hele jaar 2017 staat in het teken van dit jubileum. Het nieuwjaarsconcert wordt het eerste concert in een reeks van 3 bijzondere jubileum evenementen.

Een bijzonder nieuwjaarsconcert op 14 januari 2017, een promsconcert buiten op 17 juni 2017 en een jubileumfeest met o.a. een reünie op 18 november 2017. Tijdens het nieuwjaarsconcert zal de première zijn van de compositie “Apollo Ouverture” en wordt het nieuwe logo van Apollo aan het publiek gepresenteerd. De compositie “Apollo Ouverture” is ter ere van het 125-jarig jubileum door Op componist Jan de Haan voor Brassband Apollo geschreven en is geïnspireerd door bekende melodieën van de Grouster Gebroeders Halbertsma.

Het wordt een avond vol met afwisselende muziek gespeeld door de brassband en de solist Harmen Vanhoorne. Harmen Vanhoorne is een topmuzikant uit België, Harmen is zijn muzikale carrière in 1993 gestart op de muziekschool. Op zijn 14e werd hij toegelaten tot ‘Kunsthumaniora’ for gifted musicians in Leuven (België). Later is hij trompet en cornet gaan studeren aan het Lemmensinstitute in Leuven. Hij eindigde zijn muzikale studie met een Post-Graduate Master degree with ‘Highest Dinstiction’.

Harmen werd bekend in 2007 toen hij bij het Trumpet Corps of the Royal Wind Band of the Belgien Guides waar hij als jongste muzikant ooit in dienst trad. Sindsdien heeft hij een prachtige lijst met prijzen in grote solistenwedstrijden gewonnen over de hele wereld. Het wordt een non-stop concert. De presentatie is in handen van Jannewietske de Vries. De deuren van de kerk zijn open vanaf 19.30 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een nazit in De Oude Oost bij Hotel Oostergoo.

Wanneer: zaterdag 14 januari 2017

Waar: Sint Piterkerk, Kerkstraat, 9001 AN GROU

Gerelateerde onderwerpen:

0 reacties
Om een reactie kunnen geven moet u geregistreerd zijn.
Klik hier om gratis te registreren.