Nieuws Derde seizoen LEF op L1

De regionale omroep L1 begint zondag 1 januari met een nieuwe reeks afleveringen van het programma LEF! De opnames zijn gemaakt in de huiskamer van bariton-presentator Sef Thissen, waardoor een hele bijzondere sfeer wordt gecreëerd. LEF! is een samenwerkingsproject van L1 en de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM).  

Liefde voor (klassieke) muziek en jonge talenten uit de wereld van harmonieën en fanfares staan centraal. In iedere uitzending is een winnaar te gast uit de jaarlijkse Finale Jonge Solisten van de LBM. Zij spelen aan het einde van een aflevering samen met een bekende Nederlandse of Limburgse artiest.  

De serie is wekelijks op zondag te zien op L1 TV om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 17:00 uur. Alle afleveringen komen ook op L1.nl/LEF.   Derde serie De talentenserie wordt voor het derde jaar uitgezonden. De nieuwe reeks bestaat uit zes afleveringen. L1 en LBM hebben ook al afspraken gemaakt over een vierde serie, in de van winter 2017/2018.  

In Limburg zijn een kleine 300 muziekgezelschappen actief, bestaande uit harmonieën, fanfares en brassbands. Noël Lebens, voorzitter van de LBM: “Met LEF! bieden we de divisiewinnaars van de door de LBM georganiseerde provinciale Finale Jonge Solisten niet alleen een even prachtig als verdiend podium, als ambassadeurs van de LBM laten ze aan alle andere jonge muzikanten zien én horen dat de blaasmuziek in Limburg springlevend is.”  

Jonge solisten

De jonge solisten die dit seizoen in LEF! optreden zijn: Camiel Lemmens (hoorn) van Koninklijke Harmonie Aurora uit Grevenbicht, Lynn Thijssen (hoorn) van Fanfare St. Antonius uit Genhout, Joeri Janssen (klarinet) van Harmonie TOG Welten uit Heerlen, Lotte Segers (dwarsfluit) van Harmonie St. Joseph 1880 uit Weert, Romano Diederen (trompet) van Fanfare St. Caecilia uit Schinnen, Max Martinus (xylofoon) van Fanfare St. Jozef uit Buchten.  

L1-verslaggever Bas van der Zwaan bezoekt alle solisten tijdens een repetitie van hun eigen vereniging om een reportage te maken voor de LEF-aflevering waarin het jonge talent te gast is.   Venlonaar Sef Thissen, bekend van Viva Classic Live, ontvangt naast de talenten ook de musical-ster Joke de Kruijf, zangeres Suzanne Klemann (Lois Lane), zanger/muzikant Arno Adams, Servé Hermans (artistiek directeur Toneelgroep Maastricht), zanger/muzikant Emil Szarkowicz en contrabassist/zanger Gildas Delaporte.

Achter de vleugel in LEF! zit iedere week concertpianiste Susanne Hardick. Zij is een allround musicus: soliste, kamermusicus, liedbegeleider, gediplomeerd pedagoge en muziekwetenschapper.

Gerelateerde onderwerpen:

0 reacties
Om een reactie kunnen geven moet u geregistreerd zijn.
Klik hier om gratis te registreren.