Nieuws LBM organiseert compositiewedstrijd

De LBM organiseert dit voorjaar een compositiewedstrijd ter gelegenheid van het optreden van het Limburgs Jeugdorkest tijdens het WMC 2017.   Het Limburgs Jeugdorkest is een door de LBM opgericht projectorkest dat een podium biedt aan jonge getalenteerde Limburgse blazers en slagwerkers. Al meer dan 5 jaar verzorgt dit enthousiaste orkest sprankelende concerten op bijzondere concertlocaties, onder leiding van dirigent Björn Bus.

Om dit WMC-optreden voor de toekomst in herinnering te houden heeft de LBM besloten om een compositiewedstrijd te organiseren met het doel om te komen tot een compositie waarin minstens drie wereldmuziekstijlen vertegenwoordigd zijn. Bij voorkeur mogen enkele instrumentgroepen als ensemble binnen het orkest op de voorgrond treden.  

De ingezonden muziekwerken worden beoordeeld door een commissie van deskundigen, t.w. de heren: Björn Bus en Jan Cober. Vanuit het bestuur van de LBM zal ook een vertegenwoordiger aanschuiven.   De compositie wordt tijdens een aantal concerten uitgevoerd op 14, 15 en 16 juli 2017 door het Limburgs Jeugdorkest in het kader van WMC - Young Generation. Naast eeuwige roem bestaat de prijs uit een geldbedrag van € 500,-.   De bekendmaking van de prijswinnaar zal plaatsvinden op zondag 14 mei 2017 tijdens het concert van het Limburgs Jeugdorkest tijdens het Eurofestival.  

Het volledige reglement met muzikale criteria en voorwaarden is via onderstaande gele button te raadplegen.   Interesse? De composities dienen voor 1 april 2017 te zijn gestuurd naar de LBM: Limburgse Bond van Muziekgezelschappen Postbus 203 6040 AE Roermond 

 

Gerelateerde onderwerpen:

0 reacties
Om een reactie kunnen geven moet u geregistreerd zijn.
Klik hier om gratis te registreren.